Din varukorg ()
cload

Betala enkelt och säkert med Klarna

Bli brun med betakaroten

Av: Linda Gustafsson 2020-05-03 12:30 0 kommentarer

Betakaroten fungerar som ett förstadium till bildandet av A-vitamin. A-vitamin behöver kroppen för att syn, hud och slemhinnor ska fungera normalt. A-vitamin finner vi i många livsmedel och är därför lätt att få i sig genom den normala kosten. Genom att äta mycket livsmedel som innehåller karatenoider får vi även i oss tillräckligt med A-vitamin då kroppen omvandlar karotenoider till A-vitamin vid behov. Livsmedel som innehåller stora mängder A-vitaminer är inälvsmat, matfett, ost, ägg och även rotfrukter.

Sola och bli brun med betakaroten

Vad är Betakaroten

Betakaroten är en antioxidant och på så viss kan det skydda kroppen mot oxidativ stress. Om kropen utsätts för oxidativ stress kan bildandet av fria radikaler uppstå vilket kan skada kroppens celler. Betakaroten finns i många livsmedel, den främsta är morot som även många känner till. betakarotenet är det som ger moroten dess orangea färg. Det är dock enklast att få i sig betakaroten i kosttillskott.

 

Betakaroten vid solning

Betakaroten innehåller karotenoider som är pigmentämnen, dessa pigmentämnen är de som färgar frukt orangea, gula och gröna. Får du i dig ett högt intag av betakaroten kommer betakarotenet lagras i underhudsfettet och på så vis hjälpa kroppen att skapa en pigmentförändring. Med hjälp av denna pigmentförändring kommer kroppen hjälpa dig att även få en brunare ton vid solning.

Den mängd som krävs för att kroppen ska få en pigmentförändring är näst intill omöjlig att nå upp till genom att äta livsmedel med betakartenoider utan bör intas genom kosttillskott där du kan få koncentrerad mängd betakaroten.

Betakarotenet kan även ge dig en högre tollernasnivå mot soleksem och du upplever ett starkare skydd mot solen men det kommer i sin tur inte vara samma sak som att skydda sig mot solens UV stråling utan du bör även använda solskyddsfaktor. Du kan däremot använda kosttillskott med betakaroten som ett fullgott komplements inan din resa och under din resa.

Det är inte riktigtt klarlagt eller bevisat var den bruna effekten av betakaroten kommer ifrån men man gissar på att karotenet stimulerar melaninet som ökar pigmenteringen. Det kan även bero på de förhöjda nivåerna av A-vitamin som uppstår och ger kroppen bättre skydd mot solen. Men vill du bli brun med betakaroten så kommer det definitivt att hjälpa dig med ett regelbundet intag av betakaroten.

 

Köp Kosttillskott med Betakaroten

När du ska köpa ett kosttillskott med Betakaroten är det viktigt att du tänker på vad du lägger dina pengar på. Kosttillskotten med Betakaroten finns i mängder med olika doseringar och variationer. Hos oss på Atletbutiken kan du köpa betakaroten som innehåller allt från 7,5mg - 100mg per tablett vilket är mycket stor skillnad och givetvis även avgör dina resultat. Det skiljer såklart även i pris beroende på vilken du väljer och den som innehåller mest högkoncentrerat Betakaroten bör även vara den dyraste.

betakaroten_landning

Dosering av Betakaroten

Livsmedelsverket rekommenderar ett dagligt intag (RDI) av betakaroten på 3-6mg/dag för att inte få näringsbrist. detta är enkelt att uppnå vid en normal och balanserad kost. Vill du öka ditt pigment och bli brun med betakaroten rekommenderar vi ett intag på 25-100mg/dag. Som vi nämt innan så är detta när intill omöjligt att uppnå endast via kosten utan du bör använda betakaroten kosttillskott.

 

Betakaroten från Better You

Better You kosttillskott med Betakaroten är allmänt känt som en av de populäraste märkena av kosttillskott med Betakroten.


Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Atletbutikens

Senaste inläggen