Din varukorg ()
cload

Betala enkelt och säkert med Klarna

Vegan proteinpulver

Av: Linda Gustafsson 2021-01-22 10:00 0 kommentarer

Allt fler väljer en plantbaserad kosthållning och äta vegansk kost. Detta gäller givetvis valet av kosttillskott också. Veganska proteinpulver smakar väldigt bra, men det kanske allra bästa med veganska proteintillskott är ändå att de är skonsamma för klimatet eftersom de inte kräver någon djurindustri, plus att det ofta innehåller antioxidanter, vitaminer, mineraler och omega-3.Vegan protein har dessutom ofta en högre halt av aminosyror än t ex äggprotein. 

Protein utgör musklernas byggstenar och är således ett avgörande näringsämne för alla som tränar och vill bygga muskler. Eftersom protein dessutom mättar bra är proteintillskott populärt hos de som vill ha ett nyttigt mellanmål som är lätt att ta med till jobb, skola eller när man är på resande fot. Fördelen med ett veganprotein är att det även passar människor som är laktosintoleranta eftersom det inte är baserat på mjölk som vassleprotein.

Vegan Proteinpulver Sources Beans

Vilket proteintillskott ska jag välja

Det finns idag flera olika vegan proteinpulver baserade på bland annat soja, ärta, ris hampa och havre, men även som blandprotein av de olika proteinkällorna.

 

Sojaprotein

Sojaprotein är det vanligaste vegetabiliska proteinpulvret och är den bästa vegetabiliska proteinkällan. Sojaprotein har till och med ett högre biologiskt värde än kaseinprotein plus att det innehåller alla essentiella aminosyror.

 

Ärtprotein

Ärta som ofta finns i ett vegan proteinpulver har en hög proteinhalt och är skonsamt för magen.

 

Hampaprotein

Hampaprotein är både rikt på protein och är en bra källa till flera viktiga näringsämnen, bland annat mineralerna järn, magnesium och zink. 

 

Havreprotein

Havre innehåller nyttigheter som B-vitaminer, zink, järn, magnesium, kostfibrer och fleromättade fettsyror. Dessutom innehåller havre protein av hög kvalité och betaglukaner – en sorts fiber - som bidrar till att sänka kolesterolvärdet.


Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Atletbutikens

Senaste inläggen